Petra Bakker-Verhoeven, het gezicht achter OMNIA

 

Sinds 1983 ben ik werkzaam in de wereld van de zorg als medisch maatschappelijk werker en coach activiteitenbegeleiding in ziekenhuis en ouderenzorg. Wat ik merkte in de ontmoeting met de ander was, dat alleen praten, luisteren en adviseren voor mij niet voldoende waren in het verlenen van hulp. Ik wilde aanraken en letterlijk contact maken. Daar zat mijn kracht en vaak leek dat ook een antwoord te zijn op een probleem. Toenemende slechthorendheid heeft er voor gezorgd dat gevoeligheid en intuïtie extra hulpmiddelen zijn geworden in mijn contact met de ander en blijken van pas komen in mijn passie voor massage, verwenzorg en aromatherapie.

In de loop der jaren ben ik mijn goede ervaringen met het heilzame effect van aanraken met exclusieve aandacht (met name in de ouderenzorg) naar buiten gaan uitdragen. Middels opleidingen en praktijkervaring is mijn passie en kennis op het gebied van complementaire zorg uitgebreid en nog steeds groeiende. Wat ik nastreef en waar mijn hart ligt, zijn op de persoon passende behandelingen en het verzorgen van “geniet” momenten. Ik combineer verschillende aanrakingstechnieken en behandelmethodes en stel eigenhandig een massageolie of verzorgingsproduct voor u samen. Door goed en aandachtig te luisteren naar wat u me vertelt zoeken we samen naar de behandeling die bij u past. In januari 2018 heb ik de HBO-opleiding tot Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde summa cum laude afgesloten. Hierdoor is OMNIA, naast een praktijk voor massage en verwenzorg inmiddels ook een Praktijk voor natuurgeneeswijzen geworden. Bij klachten op lichamelijk en/of psychische-emotioneel vlak ga ik samen met u op zoek naar mogelijke oorzaken en oplossingen van het probleem. Ik voldoe aan alle opleidingseisen om voor vergoeding van mijn consulten natuurgeneeswijzen door zorgverzekeraars in aanmerking te komen en sta geregistreerd in het HBO-register voor beroepsbeoefenaren van de complementaire zorg van Stichting RBCZ. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, krijgt u (een gedeelte van) de consultkosten vergoed. Voor meer informatie over vergoeding van deze kosten, adviseer ik u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Over OMNIA

 

OMNIA is een Latijns woord en staat voor geheel, alles, allesomvattend. Dat is ook de visie waar OMNIA praktijk voor Natuurgeneeswijzen voor staat. De mens zien en behandelen als eenheid van lichaam en geest in samenhang met zijn omgeving. Allesomvattend dus. Deze holistische visie komt terug in de behandelingen die de praktijk biedt. Daarnaast betekent OMNIA in het Arabisch “wens”. En is het niet ieders grootste wens om gezond door het leven te gaan, gezien en gehoord te worden en als mens de aandacht en ruimte te krijgen die je nodig hebt? OMNIA biedt u graag hulp, tijd, rust en persoonlijke aandacht om samen te werken aan uw gezondheid en welbevinden. 

 

OMNIA heeft een praktijk aan huis. Deze bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar per trap. Daarnaast biedt OMNIA behandelingen in de thuissituatie of in de zorginstelling waar een cliënt woonachtig is. De bijkomende reiskosten bedragen €0,30 per km.