Aromatherapie

 

Aromatherapie is een eeuwenoude vorm van natuurgeneeskunde. In het oude China, Egypte en Griekenland was men al vroeg bekend met de heilzame en genezende kracht van etherische oliën. Etherische oliën worden vaak de ziel van de plant genoemd.

 

Aromatherapie is een complementaire therapie. Dit houdt in dat aromatherapie een aanvulling kan zijn op reguliere behandelingen. Aromatherapie en massage zijn erg mooi te combineren; alle zintuigen worden geprikkeld en komen hierdoor tot bloei. Inzet van etherische oliën kan de werking van massage versterken, klachten verminderen en ontspanning bevorderen. Er zijn honderden soorten etherische oliën. Van velen is de werking en invloed op lichaam en geest bekend. Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van een plant, uit zaden, wortels, takken en schors maar bijvoorbeeld ook uit hars.

 

Door etherische oliën te mengen met elkaar volgens mengregels kunnen werking en geur versterkt worden. Met deze kennis kan er gericht een olie voor u samen gesteld worden die te gebruiken is bij een massage, maar ook vermengd kan worden in een pakking, shampoo, bodylotion, zalf, scrubzout, badolie of badschuim die u thuis kunt gebruiken.

 

OMNIA maakt in alle behandelingen gebruik van aromatherapie. Hiervoor is een breed scala aan etherische oliën en plantaardige drageroliën beschikbaar. Een bijzondere combinatie is het gebruik van witte of groene leem als pakking of masker in combinatie met etherische oliën. Laat u eens verrassen en verwennen door de zuiverende kracht van groene leem of de zachtheid van witte leem.

 

Mocht u vragen hebben over aromatherapie of wilt u graag een persoonlijk recept?

Neem contact op met OMNIA, zodat we samen kunnen kijken naar uw vraag of wens.

 

Voor meer informatie over aromatherapie ziewww.chi.nl