Massage

 

Massage is een eeuwenoude, natuurlijke geneeswijze gebaseerd op het belang van aanraking en preventie van ziekte. Inmiddels kent bijna iedereen het effect van massage op spanningen en stress. Massage kent naast gevoelens van rust en ontspanning ook vele positieve fysiologische effecten zoals:

 

* betere doorbloeding van spieren en onderhuids bindweefsel

* kalmerend effect op zenuwuiteinden

* verbeterde lymfewerking en daarmee afvoer van vocht en afvalstoffen

* rekken, ontspannen en versoepelen van spieren en pezen

* diepere ademhaling

* verbetering spijsvertering

 

In de praktijk worden onderstaande vormen van massage en aanrakingsvormen aangeboden:

 

Ontspanningsmassage

Klassieke massage ter ontspanning. Het is mogelijk om over het gehele lichaam of deel-massage te ontvangen.

 

Ontspanningsmassage met hotstones en halfedelstenen.

Ontspanningsmassage waarbij aan het einde gebruik wordt gemaakt van de warmte- dieptewerking van warme basaltstenen en edelstenen zoals rozenkwart, kristal etc.

 

Honingmassage

Massage met pure honing vermengt met enkele druppels etherische olie voor peeling van de huid, goede doorbloeding van het onderhuids bindweefsel en hulp in de strijd bij cellulite. Deze behandeling wordt meestal geboden op rug, benen en soms gezicht. Aansluitend gevolgd door ontspanningsmassage.

 

Voet en onderbeen massage

Ontspanningsmassage van voeten en onderbenen met elementen erin verwerkt van voetreflexzonetherapie en Tactiel Stimulering.

 

Borstelmassage met bodywrap.

Massage middels lange strijkingen met “handschoentjes”. Hierdoor wordt de doorbloeding en celdeling van de huid bevorderd en wordt de lymfestroom geactiveerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Na de borstelmassage volgt een bodywrap van lakens bevochtigd met etherische oliën en warme dekens. Gedurende de rusttijd wordt een gezichtsmassage geboden.

 

Warm water schelpmassage.

Massage met schelpen die gevuld zijn met warm water. Middels lange ritmische strijkingen met de schelpen en de warmte die daarbij gevoeld wordt, ontspannen spieren, lichaam en geest.

 

Therapeutic touch

Een kortdurende (ongeveer 15 min.) energetische aanrakingsvorm over de kleding heen ter ontspanning, verandering van pijn en jeukbeleving, angstvermindering en bevorderen van wondgenezing. Dit wordt meestal therapeutisch toegepast in aansluitende sessies.

 

Tactiel Stimulering

Een licht en ritmische aanrakingsmethode om onze huid als tastorgaan te stimuleren en de aanmaak van het lichaamseigen hormoon oxytocine te verhogen. Hierdoor wordt de algehele lichamelijke en mentale conditie optimaal verbeterd. Oxytocine is een anti-stress hormoon en zorgt voor rust en herstel. Tactiel Stimulering kan ook therapeutisch ingezet worden door 10 behandelingen binnen een korte periode te plannen.

 

Voor meer informatie over Tactiel stimulering ziewww.schooloftouch.nl